>
Menu
Di Etanol Amin +

Di Etanol Amin

0 Değerlendirme(ler)

0,00 TL

Yeni Ürün

Bu ürün stokta tükendi lütfen iletişime geçin.

Dietanolamin genellikle kısaltılan, DEA veya DEOA , bir bir organik bileşiktir. Saf dietanolamin, oda sıcaklığında, beyaz bir katı madde olan, fakat eğilimi su emme ve genellikle bir renksiz, zor akışlı bir sıvı halinde karşılaşılan anlamına süper-soğutmaya tabi.

Daha Fazla Detay

  • 1 KG
  • 5 KG
  • 10 KG
  • 25 KG

İstek listesine ekle

Tanımı 

Dietanolamin genellikle kısaltılan, DEA veya DEOA , bir bir organik bileşiktir. Saf dietanolamin, oda sıcaklığında, beyaz bir katı madde olan, fakat eğilimi su emme ve genellikle bir renksiz, zor akışlı bir sıvı halinde karşılaşılan anlamına süper-soğutmaya tabi. Dietanolamin ikincil amin ve bir diol olan, çok işlevli bir. Diğer organik aminler gibi, dietanolamin zayıf bir baz olarak görev yapar. sekonder amin ve hidroksil gruplarının hidrofilik karakter yansıtan DEA su içinde çözünür. DEA hazırlanan amitleri, aynı zamanda sık sık hidrofiliktir.

Etilen oksidin sulu amonyak ile reaksiyonu ilk etanolamin üretir :

Cı 2 H 4 O + NH 3 H → 2 NCH 2 , CH 2 , OH

DEA ve trietanolamin vermek üzere ikinci ve üçüncü etilen oksit eşdeğeri ile reaksiyona girer :

Cı 2 H 4 O + H 2 NCH 2 CH 2 OH → HN (CH 2 CH 2 OH) 2

Cı 2 H 4 O + HN (CH 2 , CH 2 , OH) 2 , N (CH → 2 , CH 2 , OH) 3

Dietanolamin (DEA) ve DEA ile ilgili maddeler, kozmetikte köpük ve kabarcıklar üretmek üzere emülgatörler olarak işlev gören organik maddelerdir. Bu bileşenler aynı zamanda bir ürünün pH’sınıayarlamak için kullanılabilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde DEA ve DEA ile ilgili bileşenlerin kullanımını tartışırken, sadece bir tanesi olmakla birlikte birkaç farklı maddenin olduğunu anlamanız önemlidir. Birincisi, DEA’nın kendisi nadiren ürünlerde kullanılır. Kullanıldığında, cildinize uygulandığında ürünün sert olmadığından emin olmak için küçük seviyelerde eklenir (asitliği ayarlar). DEA, çoğunlukla diğer maddelerle birleştirilir ve artık DEA ile kimyasal olarak özdeş olmayan yeni bir bileşene dönüştürülür. Bu “kimyasal reaksiyon” çok kararlı ve kolayca ayrışmayan yeni bir maddeye yol açar. Kokamid DEA böyle bir kimyasalın bir örneğidir. DEA ve DEA-Türevlerinin kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin yanı sıra diğer ürünlerde de kullanıldığına dikkat edilmelidir.

Kullanım Alanları

  • DEA, yüzey aktif madde ve korozyon inhibitörü olarak kullanılır .
  • Doğal gazdan hidrojen sülfür ve karbondioksiti çıkarmak için kullanılır .
  • DEA, kozmetikte yaygın kullanılan bileşen olan dietanolamidlerin üretiminde ve kremsi bir doku ve köpürme etkisi sağlamak için ilave edilen şampuanlarda kullanılır .
  • Petrol rafinerilerinde, suda çözülmüş DEA, yaygın olarak , ekşi gazı hidrojen sülfidi uzaklaştırmak için kullanılır .
CAS Numarası 111-42-2
Formül C4H11NO2
Kimyasal Adı Diethanolamine
Molar Kütle 105,14 g/mol
Erime Noktası 28 °C
Yoğunluğu 1,09 g/cm³
Görünümü Renksiz sıvı

Henüz kullanıcı değerlendirmesi yok.

Bir değerlendirme yazın

Aynı Kategorideki 2 Ürün:

Tükendi

Formaldehit
0,00 TL
0 Değerlendirme(ler)
Sepete ekle
Compare