>
Menu
Stearik Asit +

Stearik Asit

0 Değerlendirme(ler)

0,00 TL

Yeni Ürün

Bu ürün stokta tükendi lütfen iletişime geçin.

Stearik asit, yağlardan ve yağlardan oluşan birkaç büyük uzun zincirli yağ asidi içindir. Hayvansal yağlar, yağ ve bazı bitkisel yağlar gibi gliserid formunda sunulmaktadır. Bu yağlar hidrolizden sonra stearik asit üretirler.

Daha Fazla Detay

  • 1 KG
  • 5 KG
  • 10 KG
  • 25 KG

İstek listesine ekle

Tanımı

Stearik asit, yağlardan ve yağlardan oluşan birkaç büyük uzun zincirli yağ asidi içindir. Hayvansal yağlar, yağ ve bazı bitkisel yağlar gibi gliserid formunda sunulmaktadır. Bu yağlar hidrolizden sonra stearik asit üretirler.

Stearik asit, doğada yaygın olarak bulunan ve karboksilik asitlerin genel kimyasal özelliklerine sahip olan bir yağlı asittir. Neredeyse her türlü yağ ve yağ, hayvansal yağ içeriği nispeten yüksek olan belli miktarda stearik asit içerir. Örneğin, bitkisel yağ içeriği çay yağındaki değer% 0,8, avuç içi yağ% 6 olduğunda, tereyağındaki içerik% 24’e kadar çıkabilmektedir. Bununla birlikte, kakaodaki içerik% 34’e kadar çıkabilir.

Stearik asidin endüstriyel üretimi için iki önemli yaklaşım, yani fraksiyonlama ve sıkıştırma yöntemi vardır. Hidrojene yağa dekompozisyon ajanı ilave edin ve daha sonra ham yağlı asidi vermek üzere hidrolize edin, daha sonra su ile yıkama, damıtma, yan ürün olarak gliserol ile bitmiş ürünleri elde etmek için ağartma yapın.

Çoğu yerli üretici, hayvansal yağ üretiminde kullanılır. Bazı üretim teknolojisi, plastik işleme ve yüksek sıcaklık anında uyarıcı koku üreten yağ asidi damıtımının yapılmamasına neden olacaktır. Bu koku toksik değildir, ancak çalışma koşulları ve doğal çevre üzerinde belirli bir etkisi olacaktır. En ithal edilen stearik asit formu bitkisel yağ hammaddesi olarak alır, üretim süreçleri daha ileri düzeydedir; üretilen stearik asit, istikrarlı performans, iyi yağlama özelliği ve uygulamada daha az koku içerir.

Kullanım Alanları

  • İlaç ve kozmetik sanayinde emülgatör olarak kullanılır.
  • Tekstilde yardımcı madde olarak kullanılır.
  • Kauçukta hızlandırıcı ve yumuşatıcı aktivatör olarak kullanılır.
  • Mum yapımında, pastel boya yapımında kullanılır.
  • Sabunu sertleştirmek amacı ile kullanılır.
  • Havai fişek yapımında alüminyum ve demir gibi metal tozlarının üzerini kaplamak amacı ile kullanılır. Böylece oksidasyonu engelleyerek malzemenin bekleme periyodunu uzatır.
  • Şekerlemelerde glikoz ile beraber kullanılarak sertleşmeyi sağlar.
CAS Numarası 57-11-4
Formül CH3 (CH2)16COOH
Kimyasal Adı Stearik Asit
Molar Kütle 284.484 gr/mol
Erime Noktası 69- 72 °C
Yoğunluğu 0.9408 gr/ml
Görünümü Kremsi beyaz toz

Henüz kullanıcı değerlendirmesi yok.

Bir değerlendirme yazın

Aynı Kategorideki 17 Ürün:

Tükendi

Asetik Asit
0,00 TL
0 Değerlendirme(ler)
Sepete ekle

Tükendi

Borik Asit
0,00 TL
0 Değerlendirme(ler)
Sepete ekle

Tükendi

Formik Asit
0,00 TL
0 Değerlendirme(ler)
Sepete ekle

Tükendi

Fosforik Asit
0,00 TL
0 Değerlendirme(ler)
Sepete ekle

Tükendi

Glukonik Asit
0,00 TL
0 Değerlendirme(ler)
Sepete ekle

Tükendi

Kromik Asit
0,00 TL
0 Değerlendirme(ler)
Sepete ekle

Tükendi

Laktik Asit
0,00 TL
0 Değerlendirme(ler)
Sepete ekle

Tükendi

Nitrik Asit
0,00 TL
0 Değerlendirme(ler)
Sepete ekle

Tükendi

Oksalik Asit
0,00 TL
0 Değerlendirme(ler)
Sepete ekle

Tükendi

Salisilik Asit
0,00 TL
0 Değerlendirme(ler)
Sepete ekle

Tükendi

Sülfamik Asit
0,00 TL
0 Değerlendirme(ler)
Sepete ekle

Tükendi

EDTA
0,00 TL
0 Değerlendirme(ler)
Sepete ekle
Compare